onsdag 3 februari 2010

ANANASPAJ

Den här efterrätten serverade vi på vårt bröllop! Receptet är hämtat från ICA.se.
.
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
.
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossaf ananas
.
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad ,ed vaniljglass, grädde, vaniljsås eller bara som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här=)