torsdag 4 februari 2010

APELSINFLÄSKFILÈ

En av mina absoluta favoriter. Vi gör ofta dubbelt av såsen eftersom den ofta hinner gå åt under tiden man lagar maten=)
*
4 personer
*
600 g fläskfilé
svartpeppar, herbamare, salt
2 msk smör till stekning
1 msk svensk honung
3 dl grädde
4 tsk soja
saften av 1 apelsin, ca 3/4 dl
*
Putsa köttet och skär det i 1 cm tjocka skivor. Krydda köttet med peppar, herbamare och salt. Stek köttet så det nästan är genomstekt. Tillsätt honoungen som får puttra med köttet nån minut. Häll över grädden, sojan och den pressade apelsinjuicen. Rör om och låt puttra ca 5 minuter på svag värme. Servera med kokt potatis och en grönsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här=)